Brengt plannen tot leven

KTB-Vrijwillige Inzet

 • KTB-Vrijwillige Inzet adviseert vrijwilligersorganisaties en ondersteunt hen bij veranderingen en geeft begeleiding bij het opzetten en uitvoeren van nieuwe initiatieven. 

  Vrijwilligersorganisaties zijn in ontwikkeling en hebben te maken met andere subsidie- en regelgeving. Zij staan voor vele uitdagingen zoals het werven van een andere ‘soort’ vrijwilligers, strengere eisen en nieuwe vragen vanuit de samenleving.

  Maar tegelijk zijn er zijn ook nieuwe kansen.

  Vraagt u zich af, als vrijwilligersorganisatie, hoe u in kunt spelen op kansen? Of is het voortbestaan van de organisatie in het geding? Mogelijk staat u juist aan de vooravond van een enorme groei van de organisatie?

  Stel uw vragen aan KTB–Vrijwillige Inzet. Samen kijken we naar een passende oplossing bijvoorbeeld door een adviesgesprek, met de opzet en aanvraag van een project of door de begeleiding van een veranderingstraject.

  Mochten de kosten voor advies en ondersteuning een probleem zijn dan gaat KTB samen met u op zoek naar fondsen om het toch mogelijk te maken.

  Goed Geregeld

  Het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld is een landelijk keurmerk dat wordt toegekend aan vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen die voldoen aan door de NOV gestelde kwaliteitscriteria.

  Of uw organisatie daaraan voldoet, kunt u testen door de Zelfevaluatie Goed Geregeld uit te voeren.

  Waarom meedoen?

  • U krijgt inzicht in de sterke onderdelen en de verbeterpunten van uw vrijwilligersbeleid en –management?
  • Door het doen van de Zelfevaluatie Goed Geregeld zet u kwaliteit binnen uw organisatie op de agenda.
  • Met de kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet Goed Geregeld laat u aan uw financiers, samenwerkingspartners en vrijwilligers zien dat u vrijwillige inzet goed voor elkaar heeft.
  • De kwaliteitsonderscheiding geeft u de gelegenheid om uw organisatie te profileren naar de buitenwereld en (lokale- en regionale) media.

  KTB is lid van het landelijk netwerk van adviseurs van Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Wij kunnen u helpen bij het invullen van de zelfevaluatie, het uitvoeren van de verbeterpunten en het beoordelen van de Zelfevaluatie indien u besluit op te gaan voor het NOV-keurmerk Goed Geregeld.

  Verwijzing: www.nov.nl/kwaliteit-en-diensten/goed-geregeld

 • Gerelateerde Projecten

Advies op maat

Begeleiding en hulp bij fondswerving bij de start van ‘Oud Goud’, nu Stichting koor Oud Goud, een koor voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers en begeleiders.

Begeleiding bij de doorstart van Stichting De Maretak Veluwe/Zingen voor je Leven Harderwijk, een koor voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten.

Vrijwillige inzet: Goed Geregeld!

Opdrachtgever: PEP Den Haag

Advies en begeleiding van PEP Den Haag bij het aanvragen van het kwaliteitskeurmerk Vrijwillige Inzet: GOED GEREGELD!

Heeft u nog vragen? neem contact op